<nagle podchodzą dwa nawet duże pokemon najwyższe formy Piplupa, wyglądają na rodziców Piplupa>
Witajcie. Chciałem wam pogratulować wspaniałego syna i jeżeli wy i Piplup się zgodzicie chciałbym aby dołączył do mojej drużyny.
<mama Piplupa uśmiechneła się do ciebie promiennie a potem spojrzała razem z jego tatą wyczekująca na Piplupa, Piplupa spojrzał na ciebie i na rodziców po chwili wyczekiwania Piplup wybrał podróż z tobą>
Przyrzekam dobrze opiekować się waszym synem. Ruszaj pokebal <1...2....3... puff!! Pokemon złapany> Tak jest, złapałem Piplupa. Dziękuję, wam wszystkim, ale teraz chciałbym wyruszyć poćwiczyć trochę w lesie.
Piplup
Ataki:Bombelkowy promień,Dziobanie,Wir wodny, Hydro pompa,Czekanie.
Ruszam do lasu, gdzie liczę na walki pokemon.
Spotykasz Gallade który właśnie uciekał przed czymś
Co się stało Gallade????
<pokemon wskazał za siebie, przed nimi było stado Rypheriorów>
Nie bój się Gallade. <Wybieram do walki moje dwa pokemony> Moi przyjaciele cię obronią. Sneasel lodowy promień, na ziemię aby przeciwnicy się poślizgnęli, a ty Piplup hydro pompa aby lód był jeszcze bardziej śliski.
<pokemony użyły ataków dzięki którym pokemony poślizgneli się>
Teraz Sneasel zamieć a Piplup Hydro Pompa. Gallade jeżeli możesz to również zaatakuj z dystansu.
<Hydro pompa spowodawała że przeciwnicy Gallade były cali mokrzy, a zamieć spowodowała że całe stato Rhyperiorów zamarzło, Gallade skoczył w górę i zaatakował psycho promieniem, po chwili lód roztopił się z Rhyperiory odeszły>
Świetna robota Sneasel i Piplup. Ty Gallade również zasłużyłeś na pochwałę, ale teraz wytłumacz mi co się stało i skąd się tu wziąłeś??
Pokemon powiedział że zgubił swoje stado i poszukując go natrawił na te wściekłe Rhyperiory